Tisztítandó felületeket különböző szemcsefajtákkal és szemcsemérettel végezzük. Jellemző szóróanyagaink:

VASSZEMCSE. HOMOK. KUKORICACSUTAÖRLEMÉNY. SZODABIKARBONÁT, ÜVEGGYÖNGY

 

Sokan ismeretlen dolognak tartják a homokszórást, de tisztítani lehet vele kerítéseket, lábazatokat, térburkolatokat, síremlékeket, csarnokokat, valamint egyéb fém, fa és kőfelületeket, melyeket az időjárás, illetve különböző környezeti vagy mechanikai hatások értek.
Az Önök rendelkezésére állnak szakértő kollégáink, továbbá a szállítókapacitás és a megfelelő eszközök, gépek.
- Fémfelületek (acél, alumínium, öntöttvas, bronz tisztítás):
A szemcseszórás eltávolítja az oxidációkat, festékeket és lakkokat, fémtiszta felületet eredményez. Előnye, hogy a kémiai eljárásokkal szemben nem marad hátra a későbbi felületbevonást befolyásoló vegyi anyag, és jól tapadó érdes felületet eredményez.
- Kőfelületek (terméskő, kő, beton, tégla tisztítás):
A homokszórás, homokfúvás más tisztító eljárásokkal szemben nemcsak eltávolítja az adott felületről a különböző szennyeződéseket, koszt, kormot, mohásodást, festékrétegeket és anyagmaradványokat, hanem a felület felső rétegének eltávolításával frissíti is a felületet. Kő jellegű felületek tisztítására a kvarchomok alkalmazása a leggazdaságosabb.
- Fafelületek:
A homokszórás eltávolítja a festékeket, lakkokat és az elöregedett részeket. Mivel a fa különböző szilárdságú részeire máshogyan hat, ezért alkalmazható a nyers fa erezetének kiemelésére is, rusztikus hatás elérése céljából. Alkalmazható faburkolatok, mennyezetek, bútorok és egyéb faszerkezetek tisztítására, antikolására.
-Veterán autók, motorok tisztítását egy speciális szóróanyaggal végezzük, ami rendkívül kíméletesen, de ugyanakkor tökéletesen megtisztítja a legapróbb sarkokat is. Ezáltal a legvékonyabb alkatrészeket, lemezeket is alakváltozás nélkül tudjuk megtisztítani a festék, rozsda, alvázvédő és egyéb szennyeződésektől.
-Kő és fém szobrok, kő lábazatok, téglafalak, pincék felületén képződött szennyeződések eltávolítását is nagy hatékonysággal tudjuk végezni. A letisztított felületek látványos átalakuláson mennek keresztül, visszanyerik eredeti állapotukat.
A homokszórással megtisztított fém felületeket az oxidáció megakadályozása végett a lehető leghamarabb ajánlott egy alapozó festékkel bevonni. Vállaljuk, hogy szükség esetén  akár az ön által hozott alapozó festéket felszórjuk a kívánt felületre, megakadályozva az esetleges rozsdásodástól.

 
 

© Homokszórás-Pécs 2012 website by ombolikiki || host: Infocsoport